Mauro heeft verblijfsvergunning en mag blijven

30 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De veelbesproken asielzoeker Mauro Manuel mag in Nederland blijven. Hij heeft donderdag zijn verblijfsvergunning gekregen. Het gaat om een vergunning in het kader van het kinderpardon.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag bevestigd.

Ophef

Mauro, afkomstig uit Angola, kreeg in 2011 na veel politieke ophef een studievisum waarmee hij voorlopig in Nederland kon blijven. De jongeman kwam toen hij negen jaar was alleen in Nederland en woont al jaren bij zijn pleegouders.

De kwestie leidde tot een discussie over jonge asielzoekers die alleen naar Nederland worden gestuurd. Toenmalig minister Gerd Leers (CDA, Asiel) kreeg veel kritiek en er waren demonstraties op het Binnenhof.

Geworteld

Volgens het kinderpardon mogen asielzoekende kinderen en andere leden van hun gezin in Nederland blijven als ze te ‘geworteld’ zijn. De kinderen moeten wel aan bepaalde voorwaarden doen.

De PvdA wilde de regeling, die in februari is ingegaan, verruimen maar dat wist coalitiepartij VVD te voorkomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.