Lenteweer voorbij: zaterdag kans op sneeuw en ijzel

08 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Even leek het al lente te zijn maar daar komt dit weekend abrupt een eind aan. In het noordoosten van het land is dit weekend kans op ijzel. In de middag en avond kan er in Groningen, Friesland en Drenthe ook sneeuw vallen.

Weerinstituut KNMI geeft een waarschuwing voor gevaarlijk weer maar op het lichtste niveau. De waarschuwing geldt tot de nacht van zaterdag op zondag.

Bewolking

Vrijdag is de temperatuur in het hele land nog mild en is er kans op regen. De temperatuurverschillen zijn in de loop van de dag tamelijk groot, met 5 graden in het noordoosten tot plaatselijk 16 graden in het zuidoosten van het land.

Vrijdagavond neemt de bewolking vanuit het zuiden toe, gevolgd door regen. De minimumtemperatuur varieert van net boven het vriespunt tot 8 graden in het zuiden.

Sneeuw

Vanaf zaterdag wordt het een stuk kouder. In het zuiden verwacht het KNMI nog een temperatuur van zo’n 8 graden, maar in het noorden komt de temperatuur net uit boven de 0 graden. In de middag is er kans op natte- en later droge sneeuw.

Het prachtige lenteweer van de afgelopen dagen keert volgende week nog niet terug. De minimumtemperaturen liggen onder het vriespunt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.