KNVB haalt hele amateurclub uit de competitie

18 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De amateurvoetbalclub VV ZTS uit Zaandam is door voetbalbond KNVB uit de competitie gehaald na een aantal incidenten. Aanleiding voor de schorsing is het beledigen en becommentariëren van een scheidsrechter door een elftal in februari.

Dat heeft de KNVB maandag laten weten. Alle elftallen en teams van de club zijn voor een jaar geschorst.

Uitzonderlijk

De club was al een aantal keer gewaarschuwd door de KNVB voor andere voorvallen. Spelers zouden in november een arbiter hebben geschopt, meldt het Noordhollands Dagblad.

Volgens een woordvoerder van de voetbalbond is de maatregel vrij uitzonderlijk en wordt die niet zomaar opgelegd. De club kan nog in beroep gaan tegen de schorsing en een ontheffing aanvragen. ‘Vaak gebeurt dat niet en blijft de schorsing gehandhaafd.’

Neus

Door de schorsing kunnen alle teams van de club ook volgend seizoen niet spelen.

Zondag werd bekend dat vorige week een 21-jarige scheidsrechter zwaar is mishandeld na een potje zaalvoetbal in Leiderdorp. Spelers waren het niet eens met een beslissing en sloegen de jongeman in zijn gezicht. Het slachtoffer hield een dubbele kaakbreuk en een gekneusde neus over aan het incident.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.