Kickbokser Badr Hari: gevangenis was verschrikkelijk

11 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Kickbokser Badr Hari is klaar voor zijn rentree in de ring aankomende vrijdag in Zagreb. Hij heeft sinds zijn vrijlating, zes weken geleden, hard getraind. Hij is nog niet in topvorm maar: ‘Ik ben goed genoeg in vorm voor dit toernooi.’

Dat zei Hari maandag tijdens een open training waar journalisten op waren afgekomen. De training had plaats in Hari’s thuisbasis Mike’s Gym in Oostzaan.

Vrijheid

Hari zei dat hij het zwaar heeft gehad in de gevangenis. ‘Het was verschrikkelijk.’ De kickbokser heeft enkele maanden vastgezeten op verdenking van poging tot doodslag van zakenman Koen Everink. De rechtbank besloot eind januari dat Hari zijn proces in vrijheid mag afwachten.

Badr Hari hoopt dat er snel een eind komt aan zijn proces, meldt RTL Nieuws. ‘Ik heb een fout gemaakt maar ik wil vooruit.’

Blij

Estelle Cruijff, de vriendin van Hari, was een belangrijke steun voor de beruchte kickbokser toen hij vastzat. ‘Estelle heeft mij altijd gesteund. Ik ben zo blij met haar. Ze keurt niet goed wat ik heb gedaan maar staat altijd achter mij.’

Estelle Cruijff, haar kinderen en haar moeder gaan mee met Hari naar zijn eerste wedstrijd sinds zijn vrijlating. Hij doet mee aan de K1 World Gran Prix in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Hari begint in de kwartfinale tegen de Witrus Zabit Samedov.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.