Kamper opgepakt voor aanslag gemeentehuis Waalre

26 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De vermoedelijke dader van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre is opgepakt. Het gaat om een 36-jarige man uit het woonwagenkamp bij het Brabantse Sint-Michielsgestel.

Dat liet de politie dinsdag weten.

Beloning

De Brabander is dinsdagochtend thuis aangehouden in zijn woonplaats. Na de arrestatie is zijn huis doorzocht door de recherche, onder leiding van de rechter-commissaris. De mobiele eenheid heeft het woonwagenkamp bij het Spreeuwenbos, waar de inval werd gedaan, afgezet. De politie verricht daar onderzoek.

Vorige week loofde de politie nog een beloning uit van vijfentwintigduizend euro voor de tip die zou leiden tot het oplossen van de zaak. Of de arrestatie van dinsdag in verband staat met deze oproep is niet duidelijk.

Betrokkenheid

Bij de aanslag op 18 juli werden twee auto’s tegen het gemeentehuis aangezet en vervolgens in brand gestoken. Het monumentale gebouw ging in vlammen op.

Eerder werden twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de aanslag. Deze werden echter snel vrijgelaten.

Momenteel werken er nog steeds veertig rechercheurs aan de zaak. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.