Homofobe vrouwen mishandelen opnieuw twee personen

19 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De twee jonge vrouwen die anderhalve week geleden een homostel sloegen en beledigden op station Sneek, worden opnieuw verdacht van mishandeling. Ditmaal waren twee vrouwen het slachtoffer.

Dat meldt de politie dinsdag. De achttienjarige vrouw uit Heerenveen en haar negentienjarige vriendin uit Leeuwarden werden maandagavond opgepakt. Zij worden verdacht van mishandeling van twee vrouwen van 21 en 24 uit Sneek.

Plotseling aangevallen

De slachtoffers liepen rond 19.00 uur op het perron van station Sneek-Noord en werden daar door de twee verdachten aangevallen en mishandeld. ‘Zonder enige aanleiding,’ aldus de politie.

Na een onderzoek kwamen agenten dezelfde avond al uit bij de twee jonge vrouwen die anderhalve week geleden twee homo’s toetakelden. De mannen werden toen geschopt, gekrabd en geslagen in de trein van Leeuwarden naar Sneek. Ook werden ze uitgescholden en beledigd vanwege hun geaardheid.

Motief onbekend

Over het motief voor de mishandeling van de twee vrouwen is nog niets bekend. ‘We zullen het tweetal verhoren, maar niets wijst erop dat de slachtoffers lesbische vrouwen zijn,’ zegt een politiewoordvoerder.

Een van de slachtoffers is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. ‘We zullen kijken of we de verdachten dit keer wat langer kunnen vasthouden, zodat we ze wellicht kunnen voorleiden,’ verklaart de politie in het Sneeker Nieuwsblad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.