‘Groot dancefeest in Alkmaar op Koninginnedag’

08 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Naast alle activiteiten op Koninginnedag in Amsterdam, komt er waarschijnlijk nog een groot dancefeest in Alkmaar: Sensation Orange. Het feest is bedoeld om de hoofdstad die dag te ontlasten.

Dat bevestigt de gemeente Alkmaar tegenover RTV Noord-Holland. ‘We zijn in bespreking met de gemeente Amsterdam,’ laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) zei eerder dat er ergens in de provincie Noord-Holland een groot dancefeest komt. De precieze locatie wilde hij niet noemen, dat blijkt nu dus de stad Alkmaar te zijn.

‘Oranjeplein’

Omdat er hooguit twintigduizend mensen de Dam op kunnen, wordt er een zogenaamd ‘Oranjeplein’ ingericht op het Museumplein. Daar kunnen feestgangers de inhuldiging op grote schermen volgen. ’s Avonds is er een groot Koningsbal op het Museumplein.

Van der Laan liet tijdens zijn laatste persconferentie weten dat iedereen van harte welkom is in Amsterdam. Toch deed hij wel de oproep aan iedereen om de plechtigheden zo veel mogelijk via de televisie te volgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.