‘Elite-militairen Landmacht schuldig aan drugshandel’

20 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Militairen van de Luchtmobiele Brigade, de elite-eenheid van de Koninklijke Landmacht, maken zich op grote schaal schuldig aan drugshandel en -gebruik op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. In de afgelopen maanden zijn er tien personen aangehouden.

Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Cocaïne

Het onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie bijna afgerond. Het aantal aanhoudingen is niet bevestigd.

Klokkenluiders lieten weten dat leidinggevenden bij de Brigade op de hoogte zijn van de handel en soms zelf gebruiken. ‘Op feestjes wordt gehandeld in cocaïne, xtc en ghb,’ zegt een korporaal. ‘Het gaat vooral om veteranen die met psychische problemen uit Uruzgan terugkeerden’.

Zero tolerance

Michael Ruperti, de advocaat van een van de hoofdverdachten meldt in de krant dat alle betrokken militairen ontslag is aangezegd conform het zerotolerancebeleid van Defensie.

Een woordvoerder van de Koninklijke Landmacht liet echter weten dat militairen pas kunnen worden ontslagen als de handel is bewezen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.