Donderdag begint de lente, toch voorlopig koud

19 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Hoewel de lente donderdag officieel begint, blijft het met grote waarschijnlijkheid de rest van de maand koud. De temperatuur ligt momenteel al onder het gemiddelde, maar deze gaat komend weekend nog verder omlaag.

Dat meldt het KNMI.

Flink koud

Maart is tot nu toe flink koud met een gemiddelde temperatuur van 3,8 graden, terwijl 6,2 graden normaal is voor deze tijd van het jaar.

De komende drie dagen ligt de temperatuur rond de 5 graden. In de nacht vriest het licht tot matig. De dagen daarna neemt de temperatuur verder af tot 2 graden. Het KNMI spreekt van ‘uitgesproken koud weer‘ de komende dagen.

10 graden

Pas tegen het einde van maart gaan de temperaturen weer iets omhoog richting de 10 graden met een toenemende kans op neerslag.

Door de lage temperaturen komt deze maand op de dertiende plaats van koudste maartmaanden sinds 1901.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.