Dieven roven kunstwerken in museum Venlo

22 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Kunstdieven hebben vrijdagochtend ingebroken in Museum van Bommel van Dam in Venlo en daar vier werken gestolen. De kunstwerken zijn 1,1 miljoen euro waard.

Dat maakt de politie vrijdagochtend bekend.

Meerdere kunstwerken

De dieven sloegen rond 05.00 uur hun slag. Ze forceerden de deur van het Limburgse museum en namen drie panelen met beschilderd papier-maché en één paneel met olieverf mee.

De politie meldt dat de kunstwerken Sterren, R69-32 en R70-29 van Jan Schoonhoven en Zonder Titel van Tomas Rajlich zijn gestolen.

Theo Manders

De kunstwerken zijn onderdeel van de tentoonstelling van Theo Manders. De verzamelaar stelde vanaf 27 januari zijn privécollectie abstracte kunst van bekende Nederlandse schilders ter beschikking aan Van Bommel van Dam.

Bijzondere collectie

Het is voor het eerst dat de collectie van Manders in het openbaar wordt getoond.

Van Bommel van Dam is een museum voor moderne kunst met wisselende exposities van fotografie, teken-, schilder- en beeldhouwkunst. Het wordt gefinancierd door de gemeente, maar de Venlose politiek wil het liefst dat het museum zelfstandig wordt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.