Cohen hangt vlag op halfstok uit protest bezoek Poetin

20 maart 2013Leestijd: 1 minuut
'ANP'

Oud-PvdA-leider Job Cohen hangt op 7 april de vlag halfstok als de Russische president Vladimir Poetin Nederland bezoekt. Hij doet dit uit protest tegen de anti-homowet die in Rusland dreigt te worden ingevoerd.

Dat meldt de Amsterdamse televisiezender AT5 woensdag.

Het actiecomité ‘Gay message 4 Russia‘ roept op om zowel op 7 als 8 april de regenboogvlag halfstok te hangen. Oud-burgemeester Cohen zal de eerste zijn die dit doet.

Demonstratie

Poetin brengt op 8 april een bezoek aan Nederland vanwege het begin van het Nederland-Ruslandjaar. Hij komt op uitnodiging van koningin Beatrix. De viering heeft plaats op initiatief van de Russen.

Het COC organiseert op de dag van het bezoek een demonstratie tegen de Russische anti-homowet en roept demonstranten op zich te kleden in een van de kleuren van de regenboog, een internationaal symbool van de homobeweging.

‘Homoseksuele propagenda’

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken (PvdA) riep het Russische parlement in februari nog op om de voorgestelde antihomowet te verwerpen.

De Rusissche minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov liet weten dat Rusland het aan niemand verplicht is om ‘homoseksuele propagenda’ toe te laten.

Het is het tweede bezoek van Poetin aan ons land. In 2005 was hij hier op staatsbezoek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.