Bewoners niet vervolgd voor neersteken inbreker

04 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De bewoners die een overvaller in hun huis in Voorthuizen hebben neergestoken, worden daarvoor niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet af van vervolging omdat de bewoners zichzelf verdedigden en er daarom sprake was van noodweer.

Dat heeft het OM maandag bekendgemaakt. Uit onderzoek blijkt dat een van de bewoners helemaal geen geweld tegen de overvaller heeft gebruikt.

Gewond

De 27-jarige overvaller uit Ede werd op 8 augustus zwaargewond op straat gevonden en overleed in de loop van de avond aan zijn verwondingen. Beide bewoners raakten ook gewond bij het incident. Zij werden in eerste instantie aangehouden, maar zijn de volgende dag weer vrijgelaten.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de zaak en daaruit blijkt dat de overval zeer gewelddadig was. De twee bewoners werden beschoten en geschopt.

Verdedigen

Volgens het OM zijn de messteken in dit geval ‘toegebracht in een situatie waarin er onmiddellijk en dreigend gevaar was waartegen de bewoner zich mocht verdedigen’.

Momenteel zitten nog drie andere verdachten van de overval in de gevangenis. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Arnhem, een 26-jarige man uit Beekbergen een 34-jarige man uit Culemborg. Op 19 maart heeft een regiezitting plaats. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.