Bestuur hogeschool weggestuurd, mogelijk fraude

04 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De raad van toezicht van ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft maandag het bestuur van de school naar huis gestuurd. Op dezelfde dag werd bekendgemaakt dat de Inspectie voor het Onderwijs ArtEZ onder verscherpt toezicht heeft gesteld.

Reden voor het verscherpte toezicht zijn mogelijke malversaties op een vestiging van de school in Enschede.

Volgens voorzitter van de raad van toezicht Gerrit Grotenhuis is er een ‘onoverbrugbaar verschil van inzicht’ ontstaan tussen het college van bestuur en de schooldirectie. Het zou gaan om een conflict over de strategie van de hogeschool.

Zorgelijke situatie

Volgens Grotenhuis is er geen verband tussen het aftreden van het bestuur en het verscherpte toezicht. De school heeft een extern onderzoek ingesteld naar de praktijken binnen de vestiging.

De Inspectie voor het Onderwijs spreekt van een ‘zorgelijke situatie’ in Enschede, maar wil geen details geven over de reden van het verscherpte toezicht.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Er staan ongeveer 3.000 studenten ingeschreven aan ArtEZ-opleidingen en de school telt 850 medewerkers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.