Bauke Vaatstra wil moordenaar Marianne afmaken

29 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De vader van Marianne Vaatstra wil de moordenaar van zijn dochter van het leven beroven. ‘Als ik onder vier ogen met hem mag spreken, wordt dat zijn laatste gesprek.’

‘Een vader is verplicht om de moordenaar van zijn kind te pakken,’ zei Vaatstra bij Pauw en Witteman.

‘Als ik alleen met hem kom, dan maak ik hem af, hij heeft mijn dochter ook op een vreselijke manier afgeslacht,’ zei Vaatstra.

Leugens

Vaatstra is boos op S. omdat hij doet alsof hij zich niets kan herinneren. ‘Het is een intelligente man, hij had de hoogste cijfers op school, hoe kan hij zich niets herinneren?’ zei Vaatstra.

De vader van Marianne wil weten of zijn dochter zich heeft verzet tijdens de daad van S. en wat ze tegen hem heeft gezegd of geschreeuwd.

Twintig jaar

Vrijdag sprak het Openbaar Ministerie de eis van twintig jaar celstraf uit tegen S. Dat was de maximale straf voor een enkelvoudige moord in de tijd dat S. Marianne om het leven bracht. Nu is dat dertig jaar.

De verdediging zei vrijdag dat niet kan worden bewezen dat S. Marianne met een voorbedacht plan heeft gedood. Vaatstra zei het jammer te vinden dat er geen levenslang is geëist maar hij zei te begrijpen dat het in Nederland nu eenmaal zo gaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.