Badr Hari terug in Nederland met gebroken voet

17 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De beruchte kickbokser Badr Hari is zondag in een rolstoel teruggekeerd in Nederland. Hari brak vrijdag zijn voet tijdens zijn comeback in de K-1 World Grand Prix in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

Hari werd vergezeld door zijn vriendin Estelle Cruijff en werd verwelkomd door onder anderen zijn moeder.

Voet

Liefst 625.000 Nederlanders keken vrijdag naar de comeback van Badr Hari. Hij won in de kwartfinale in drie rondes van de Azerbeidzjaanse Zabit Samedov. Later bleek dat Hari zijn voet had gebroken en hij daardoor uitgeschakeld was. Hij twitterde zondag een foto om te bewijzen dat zijn voet daadwerkelijk is gebroken.

Door de voetbreuk liep Hari de hoofdprijs van zo’n 800.000 dollar mis. In de halve finale zou hij moeten vechten tegen de Nederlandse Surinamer Ismael Londt. Londt bereikte uiteindelijk de finale maar verloor van de Kroaat Mirko Filipovic.

Mishandeling

Het was vrijdag de eerste keer dat Badr Hari weer in de ring te zien was sinds zijn vrijlating in januari. De kickbokser wordt ervan verdacht zakenman Koen Everink te hebben mishandeld tijdens een dancefeest in de Arena.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Hari van nog meer mishandelingen. Het proces bij de rechtbank hierover moet nog worden gevoerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.