April-grap van agent over afsluiting A2 valt verkeerd

31 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Een politiemedewerker heeft zondag een 1 april-grap uitgehaald die voor grote verwarring heeft gezorgd bij de politie. De medewerker verspreidde een bericht dat de A2 tussen Utrecht en Amsterdam maandagochtend dicht zou gaan voor opnamen voor het televisieprogramma Top Gear.

Het bericht is snel ingetrokken.

Individuele actie

‘Het was een individuele actie van een collega die niet heeft nagedacht over de mogelijke consequenties,’ aldus een woordvoerder van de landelijke eenheid in een reactie.

Voor de duidelijkheid: het BBC-programma Top Gear maakt maandag (1 april) géén opnamen op de A2.

Snelheidsrecord

Het bericht verscheen om 10.53 uur op de site politie.nl, en was afkomstig van de regio Utrecht. Daarin stond dat de drie

BBC-presentatoren op de A2 gingen proberen het wereldsnelheidsrecord op de openbare weg van 431 kilometer per uur, te verbeteren.

Een politiewoordvoerder wilde desgevraagd niet zeggen of het om een grap ging. Een uur later was de pagina niet meer beschikbaar.

Ondoordacht

De politie liet daarop weten de pagina te hebben laten verwijderen. ‘Dit is overduidelijk niet de bedoeling.’

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt vast dat ‘vanuit de politieorganisatie snel is opgetreden om verwarring te voorkomen na een ondoordachte actie’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.