Afgelastingen amateursporten door sneeuw en bevriezing

24 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Door sneeuw in het zuiden en bevriezing in overige delen van het land gaan veel sportwedstrijden op amateurniveau zondag niet door. De gevoelstemperatuur kan oplopen tot -16.

Ondanks dat er zondag geen sprake is van een centrale afgelasting van de sportbonden, kiezen veel clubs er zelf voor dat sporten niet mogelijk is.

Veel hockeyvelden zijn niet bespeelbaar door bevriezing en vooral in het zuiden van het land gaat het amateurvoetbal niet door omdat de velden zijn ondergesneeuwd. Ook wielerwedstrijden gaan zondag niet door vanwege gevaarlijk parcours.

Bizar koud

Vermoedelijk wordt deze zondag de koudste 24 maart sinds weerkundigen in Nederland metingen verichten.

In 1916 werd het met 2,9 graden boven nul al eens heel koud, maar de verwachting is dat de temperatuur daar zondag onder zal blijven.

-16

Weeronline meldt dat de gevoelstemperaturen in onbebouwde gebieden door een stevige wind kunnen oplopen tot -16 graden. Volgens de weerdienst is dit weer ‘bizar’ omdat het normaal gesproken een graadje of 8 is eind maart.

Na het weekend wordt het vermoedelijk weer iets warmer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.