Vierde verdachte mishandeling Oosterhout aangehouden

27 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Een vierde verdachte van de zware mishandeling in Oosterhout heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 17-jarige jongen uit de Brabantse stad.

De jongen meldde zich dinsdagavond bij de politie.

Eerder gaven drie verdachten, twee van zeventien en een van achttien jaar, zich al aan bij de politie. De politie is nog op zoek naar een vijfde verdachte van de mishandeling.

Camerabeelden

De vijf verdachten staan op camerabeelden die maandagavond door opsporingsprogramma Bureau Brabant werden getoond. Op de beelden is te zien hoe de jongens een 25-jarige man bewusteloos slaan en schoppen.

Ook als de man op de grond is gevallen, trappen de jonge criminelen op het hoofd van het slachtoffer in. Publiek stond bij de mishandeling en keek toe zonder in te grijpen. De politie heeft tientallen tips over de mishandeling binnengekregen.

Eidnhoven

De zaak lijkt veel op de mishandeling begin dit jaar in het uitgaanscentrum van Eindhoven. Ook toen schopte een groep gewelddadige jongeren op een onschuldige voorbijganger in.

Dinsdag werden twee verdachten in de zaak voorwaardelijk vrijgelaten. Het Hof van Beroep in Antwerpen moet nu bepalen of vijf in België woonachtige verdachten aan Nederland mogen worden uitgeleverd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.