‘Verdachten bekennen schoppen grensrechter Almere’

28 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Drie van de zeven verdachten van de doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben bekend het slachtoffer tegen het hoofd te hebben geschopt. Dat staat in het afgeronde recherchedossier.

Dat meldt De Telegraaf donderdag.

Belastende verklaringen

Het dossier zou veel belastende verklaringen bevatten tegen de drie, die worden aangeduid als de ’hoofdschoppers’.

Grensrechter Nieuwenhuizen blijkt uit onderzoek te zijn overleden als gevolg van een trap tegen het hoofd, de hals of de nek. De overige vier verdachten ontkennen de scheidsrechter tegen zijn hoofd te hebben geschopt.

Psychologisch onderzoek

De 41-jarige grensrechter van Buitenboys uit Almere werd begin december na afloop van een wedstrijd tegen Nieuw-Sloten uit Amsterdam zwaar mishandeld. Hij overleed een dag later.

De zeven Amsterdamse jongens worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. De meeste verdachten weigeren medewerking aan psychologisch onderzoek.

De zaak wordt eind mei inhoudelijk behandeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.