Sneeuwval: KNMI waarschuwt voor extreem weer

14 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Vanwege de hevige sneeuwval waarschuwt het KNMI voor extreem weer in het zuidwesten van Nederland. De waarschuwing geldt voor Zeeland en Noord-Brabant.

Het KNMI verwacht dat er in Nederlasnd donderdag 5 tot 8 centimeter sneeuw valt. Daarnaast is er kans op ijzel.

In Zeeland is het om 07.00 uur begonnen met sneeuwen, om 09.00 uur zal het in een groot gedeelte van het land sneeuwen. Dat meldt weeronline.nl donderdag.

Verkeershinder

Het verkeer kan door de neerslag tijdens de avondspits flinke hinder ondervinden. Ook vrijdagochtend kan de sneeuwval zorgen voor een drukkere ochtendspits. ‘Houd rekening met veel vertraging en moeilijke rijomstandigheden,’ meldt de ANWB.

Tijdens de ochtendspits gaat het sneeuwen in de Randstad. Rond 09.00 uur sneeuwt het in omgeving Rotterdam en Den Haag. Rond 11.00 uur in Amsterdam. Pas tegen de avond is het uiterste noordoosten aan de beurt.

In het westen sneeuwt het waarschijnlijk het grootste deel van de dag.

IJzel

Geleidelijk trekt het neerslaggebied oostwaarts en gaat de sneeuw vanuit het westen over in ijzel en later in regen. In de avond en nacht wordt het langzaam wat droger.

Het verkeer moet vanaf donderdagochtend tot donderdagnacht rekening houden met gevaarlijke gladheid. In het noordoosten van het land laat de zachte lucht het langst op zich wachten en is ook vrijdagochtend nog kans op gladheid.

Vrijdag is de koude lucht naar het oosten verdrongen en wordt het zachter. Het wordt dan overwegend droog en de temperaturen lopen uiteen van rond het vriespunt tot een graad of 5.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.