Slachtoffer aanval met zwavelzuur pleegt zelfmoord

13 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De 29-jarige Carolina Jimenez, die in 2011 door haar ex-vriend met zwavelzuur werd overgoten, heeft zelfmoord gepleegd. De vrouw raakte ernstig verminkt door de aanval, maar was al lange tijd weer thuis.

Buren zagen dinsdagavond politie bij het huis van de vrouw en later kwam er een lijkwagen, meldt Omroep West.

De kinderen van Jimenez waren na het incident uit huis geplaatst maar gingen geregeld bij hun moeder op bezoek. Ze was vooral alleen en bleef binnen, zeggen buren.

Verrassing

In augustus 2011 gooide Regillio K. zwavelzuur in het gezicht van de vrouw uit Zoetermeer. Hij had zijn ex gevraagd een paar dagen vrij te nemen omdat hij een verrassing voor haar had.

In de nacht van 15 op 16 augustus bond hij Jimenez vast aan haar bed en schoor hij haar hoofd kaal. Toen overgoot hij haar met een halve liter zwavelzuur in het bijzijn van de driejarige dochter van de vrouw.

K. is in mei vorig jaar veroordeeld tot zestien jaar cel met tbs en dwangverpleging. Vorige maand werd bekend dat er een nieuw onderzoek komt naar de zaak. K. wil van de tbs af omdat hij naar eigen zeggen geen stoornis heeft. Hij wordt daarom onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.