Prostituees Amsterdam moeten ’s nachts deuren sluiten

27 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Nachtelijk prostitutiebezoek in Amsterdam wordt door de gemeente aan banden gelegd. Prostituees mogen niet meer werken tussen 04.00 uur en 09.00 uur. Ook de minimumleeftijd van sekswerkers gaat omhoog van 18 naar 21 jaar.

Door het invoeren hiervan gelden voor de seksbranche dezelfde regels als voor de horeca. In het weekend moeten de deuren om 05.00 uur sluiten.

Agressief en dronken

In Amsterdam werken achtduizend prostituees. Volgens het stadsbestuur hoereert 50 procent daarvan zich onvrijwillig.

Reden voor de nieuwe regels is het weinige toezicht in de vroege morgen. Prostituees krijgen juist dan het meest te maken met agressieve en dronken klanten.

Mensenhandel

Ook worden volgens het Openbaar Ministerie slachtoffers van mensenhandel meestal in de vroege ochtend te werk gesteld.

In de nieuwe plannen van de gemeente moeten nieuwe prostituees met hun exploitanten een bedrijfsplan opstellen. Daarin moeten afspraken staan over werktijden, salaris en de taalvaardigheid.

In het bedrijfsplan moet ook staan hoe exploitanten de rechten van hun prostituees gaan beschermen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.