Passagiers KLM moeten extra betalen voor koffers

13 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Luchtvaartmaatschappij KLM wil vanaf 22 april geld vragen voor het meenemen van ruimbagage bij vluchten binnen Europa. Zo hoopt de maatschappij meer opbrengsten te genereren.

Een koffer van tevoren inchecken via internet gaat 15 euro kosten, een koffer pas inchecken op het vliegveld kost de reiziger 30 euro. Het meenemen van handbagage blijft wel gratis.

Niet nieuw

Het doorberekenen van kosten voor het vervoer van koffers is niet nieuw. Andere luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM-dochter Transavia, Air France-dochter HOP! en de Amerikaanse maatschappijen Delta en American Airlines gingen KLM voor.

Ter compensatie van de tariefverhoging zal KLM vanaf 22 april vluchten naar elf bestemmingen tegen een lagere prijs aanbieden.

Voor leden van KLM-club Flying Blue Members blijft het meenemen van ruimbagage gratis.

Strenge controles

KLM verwacht dat door de extra kosten passagiers meer handbagage zullen meenemen dan is toegestaan. Het grondpersoneel zal de omvang en het gewicht vanaf 22 april dan ook strenger gaan controleren.

Voor een tas zwaarder dan 12 kilo of groter dan 55 x 25 x 35 centimeter, moet alsnog 30 euro worden betaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.