Ook in hoger beroep celstraf voor bezwangeren dochter

28 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De man uit Groningen die zijn destijds elfjarige dochter zwanger heeft gemaakt, heeft in hoger beroep tien jaar celstraf gekregen. Calex W. kreeg van de rechtbank ook tien jaar cel en hoopte op een lagere straf.

Volgens W. heeft hij zijn dochter ‘maar’ één keer misbruikt en is daar een kind uit voortgekomen. Hij ging daarom in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden.

Normaal

Het Openbaar Ministerie (OM) berekende dat het meisje sinds haar zesde jaar driehonderd keer is misbruikt. Het nu dertienjarige meisje zag het misbruik als een normaal onderdeel van haar leven. Ze dacht dat alle vaders dit met hun dochter deden.

Het hof oordeelt dat de vader de seksuele ontwikkeling van zijn dochter heeft beschadigd. Doordat het meisje zwanger is geworden ‘zal ze dit stempel voor altijd moeten meedragen’.

Voogdij

Calex W. werd in 1995 ook al veroordeeld voor de verkrachting van een dochter uit een eerder gezin. Ondanks die eerdere veroordeling kreeg hij de voogdij over zijn jongste dochter. De moeder was uit beeld verdwenen en de rechter zag geen reden om het strafblad van W. te checken.

‘Kennelijk heeft de veroordeling de verdachte er niet van weerhouden zich opnieuw schuldig te maken aan een misdrijf, ditmaal een jonger slachtoffer,’ oordeelt het hof.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.