Moszkowicz vraagt Hof om voorwaardelijke schorsing

21 februari 2013Leestijd: 2 minuten

Bram Moszkowicz vraagt het Hof van Discipline om een voorwaardelijke schorsing van twaalf maanden. De strafpleiter erkent ‘steken te hebben laten vallen’ maar vindt schrapping van het tableau een te zware straf.

Moszkowicz hield donderdag zijn verweer tegenover het Hof van Discipline dat moet oordelen of de door de Raad van Discipline geëiste schrapping van het tableau gerechtvaardigd is.

De vermaarde advocaat zei te erkennen dat hij steken heeft laten vallen, maar houdt vol dat hij zijn beroep altijd naar eer en geweten heeft uitgevoerd.

Duizenden zaken

‘Ik heb er in zevenentwintig jaar duizenden bijgestaan. De tekortkomingen sta ik voor, maar ik bijt nog liever mijn tong af dan dat ik zou moeten erkennen dat ik mijn werk niet goed heb gedaan,’ zei de advocaat.

Moszkowicz vroeg het Hof hem te sparen. ‘Dit vak is mijn passie,’ zei de advocaat. ‘Een schrapping heeft gevolgen voor mij, mijn gezin, maar ook voor mijn cliënten en voor de rechtspleging in het algemeen. Mijn lot ligt in uw handen.’

Cash

De strafpleiter wordt beschuldigd van het aannemen van grote contante betalingen zonder dat aan de deken te melden. Daarnaast zou hij zijn boekhouding niet op orde hebben, zijn opleidingspunten niet halen en vijf klachten van cliënten aan de broek hebben.

Moszkowicz zegt zijn leven gebeterd te hebben, geen cash meer aan te nemen en naar cursus te gaan.

Het Hof van Discipline doet op 22 april een onherroepelijke uitspraak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.