Moordenaar Marianne Vaatstra hoopt op snelle rechtsgang

26 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Jasper S., de moordenaar van Marianne Vaatstra, hoopt op een snelle afhandeling van zijn rechtszaak. ‘Iedereen is toe aan een snelle afdoening. Jasper S., zijn familie, de familie Vaatstra, heel Friesland wil dat. Het moet afgelopen zijn,’ zegt zijn advocaat.

Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Pro-formazitting

De krant sprak advocaat Jan Vlug aan de vooravond van het strafproces, dat woensdag begint. Dan zal bij de rechtbank in Leeuwarden een pro-formazitting zijn. S. zal bij de behandeling van de zaak aanwezig zijn. Volgens zijn advocaat ziet hij op tegen de zitting, waarbij de media massaal aanwezig zullen zijn. Ook vreest S. de aanwezigheid van Bauke Vaatstra, de vader van Marianne.

De advocaat verwacht dat de inhoudelijke behandeling binnen enkele maanden kan beginnen.

Bekend

De 45-jarige Jasper S. uit het Friese Oudwoude heeft bekend in 1999 de 16-jarige Marianne Vaatstra te hebben verkracht en vermoord. Hij werd uiteindelijk gepakt via DNA-onderzoek onder de mannelijke bevolking in de omgeving van de plaats waar Vaatstra werd vermoord.

Aanvullend onderzoek

Melkveehouder Jasper S. is niet van plan om woensdag om aanvullend onderzoek te vragen.

‘Van al het onderzoek dat de politie de afgelopen jaren heeft gedaan, leidde 98 procent tot niets. Alles is geprobeerd, iedere steen is omgedraaid. Wat zou er verder nog te onderzoeken zijn?’ zegt Vlug.

Psychisch onderzoek

Het psychisch onderzoek naar Jasper S. is inmiddels afgerond.

Zijn advocaat wil niet zeggen wat de bevindingen zijn van de psychiater en de psycholoog.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.