nederland

Inbreker (26) wil straf voor schietende agent

08 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Een 26-jarige inbreker wil dat een Brabantse politieagent die hem in het been schoot, wordt vervolgd. Het politiekorps heeft toegegeven dat de agent onrechtmatig heeft geschoten, maar rekent dit hem niet aan.

De man werd in april betrapt bij een inbraak in Heeswijk. Toen hij over een schutting probeerde te klimmen schoot de agent hem in zijn been.

Onrechtmatig, zou later blijken. Toch onderneemt de politie geen actie, ‘omdat de ambtsinstructie onduidelijk was’. De agent heeft een gesprek en extra training gekregen.

Lagere straf

Volgens de advocaat van de inbreker moet er alsnog een klachtprocedure worden ingezet. ‘Een agent die de ambtsinstructie aan de laars lapt komt daar kennelijk mee weg.’

Vanwege het schot in de been legde de rechtbank een lagere straf op aan de inbreker. Het gerechtshof in Den Bosch moet beslissen of de agent alsnog moet worden vervolgd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.