Gestolen fietsen massaal naar Duitsland geëxporteerd

15 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Fietsen die in Nederland zijn gestolen, worden massaal in Duitsland aan de man gebracht. Door de strenge controles vluchten fietsendieven de grens over.

Dat constateert het Centrum Fietsdiefstal, schrijft De Telegraaf.

Volgens het centrum gaat het om georganiseerde criminele bendes die grote partijen fietsen naar het buitenland exporteren.

Probleem

Naast Duitsland verdwijnen de fietsen naar België en zelfs naar Spanje. ‘Het is een groot probleem waar we redelijk machteloos tegenover staan,’ zegt een projectleider van het centrum.

In Nederland is het moeilijk om gestolen fietsen door te verkopen omdat een onuitwisbaar framenummer op de fiets diefstal gemakkelijk aan het licht brengt.

Streng

De afgelopen jaren zou de controle zo zijn aangescherpt, dat de fietsendieven nu naar het buitenland gaan.

Desondanks daalt het aantal fietsendiefstallen wel. In 2011 werden ongeveer 450.000 fietsen gestolen, tegenover 735.000 in 2008.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.