Geen strafrechtelijke vervolging van Bram Moszkowicz

26 februari 2013Leestijd: 2 minuten

Advocaat Bram Moszkowicz wordt niet strafrechtelijk vervolgd op basis van een aangifte van een ex-cliënt. Die had aangifte gedaan tegen Moszkowicz vanwege verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

Verantwoording werkzaamheden

Moszkowicz stond de man in 2008 bij in een drugszaak. Voor de verdediging zou 60.000 euro cash zijn betaald. Moszkowicz zou daar geen kwitanties voor hebben uitgeschreven.

Pas na lang aandringen zou Moszkowicz verantwoording hebben afgelegd over zijn werkzaamheden. Daaruit bleek dat hij uitkwam op een bedrag van iets meer dan 40.000 euro. De cliënt eiste het verschil, bijna 20.000 euro, terug.

Conflict Belastingdienst

De ex-cliënt, B., zit momenteel zijn straf uit in het Drentse Veenhuizen. Hij heeft zijn klachten over Moszkowicz ook aangekaart in de tuchtzaak waarin de Raad van Discipline Moszkowicz in oktober voor het leven schorste.

De advocaat wordt ook niet vervolgd voor zijn conflict met de Belastingdienst. Die zaak is geschikt en overige aantijgingen worden behandeld bij de tuchtrechter. Het OM noemt dat een passende afdoening en vindt een strafrechtelijk onderzoek ‘niet opportuun’.

Het is nog niet duidelijk of de advocaat van de vroegere cliënt van Moszkowicz naar het Hof stapt om vervolging af te dwingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.