Drager Militaire Willems-Orde (89) overleden

15 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Oud-marinier Giovanni Hakkenberg is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de laatste nog levende dragers van de Militaire Willems-Orde, de hoogste ridderorde van Nederland.

Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag bekendgemaakt.

Hakkenberg kreeg de onderscheiding voor zijn werk tijdens de politionele acties op Oost-Java. ‘Hakkenberg trad buitengewoon doortastend op toen hij als tijdelijk aangesteld sergeant van de mariniers in 1948 en 1949 diende bij de Mariniersbrigade op Oost-Java,’ aldus de verklaring van Defensie.

Marco Kroon

Hakkenberg kreeg in zijn loopbaan veel onderscheidingen. Behalve de Militaire Willems-Orde Ridder vierde klasse, ontving hij de eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau, het Oorlogsherinneringskruis, het Ereteken voor Orde en Vrede en het Nieuw-Guinea Herinneringskruis.

Momenteel zijn nog vijf dragers van de Willems-Orde in leven. Het zijn de Brit Ken Mayhew (geboren in 1917), de Amerikaan Edward Fulmer (1919) en de Nederlanders Albert Hoeben (1920), Cornelis van den Hoek (1921) en Marco Kroon (1970).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.