Bram Moszkowicz vecht tegen levenslange schorsing

21 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz verschijnt donderdag voor het Hof van Discipline in Den Bosch. Het is zijn laatste kans om ervoor te zorgen dat hij zijn beroep mag blijven uitoefenen.

De Raad van Discipline bepaalde vorig jaar dat Moszkowicz van het tableau moet worden geschrapt. De advocaat heeft diverse gedragsregels niet nageleefd en heeft belangen van zijn cliënten verwaarloosd.

Schorsing

Moszkowicz gaat tegen de uitspraak van de Raad van Discipline in hoger beroep. Hij heeft al aangekondigd dat hij zijn zaak bij het hof in eigen persoon zal verdedigen. Bij de raad liet hij om principiële redenen verstek gaan.

De raad strafte Bram Moszkowicz veel zwaarder dan deken Germ Gemper van de Amsterdamse Orde van Advocaten had gevraagd. Kemper vroeg om een tijdelijke schorsing. Behalve de deken hebben ook vijf voormalige cliënten klachten tegen Moszkowicz ingediend.

Prioriteiten

Moszkowicz zei vorige week in Elsevier dat zijn ‘prioriteiten verkeerd lagen’. ‘Ik heb onvoldoende cursussen gelopen, onvoldoende de boekhouding geleid. Dat is een sneeuwbaleffect geworden.’

De Raad van Discipline is samengesteld uit advocaten. Het hof bestaat uit drie leden van de rechterlijke macht en twee advocaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.