nederland

België levert mishandelende jongeren Eindhoven uit

12 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De vijf jongeren uit België die betrokken waren bij de mishandeling van een man op 4 januari in Eindhoven, worden uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de raadkamer in Turnhout dinsdag beslist.

In de zaak zitten al twee jongeren vast. Een derde verdachte is eerder vrijgelaten.

Zware mishandeling

De jongens worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven op 4 januari.

Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe zij het slachtoffer slaan en tegen het hoofd schoppen. Het slachtoffer werd bewusteloos op straat achtergelaten.

Privacy daders

In de wekenlange zoektocht naar de daders gaf het Openbaar Ministerie de beelden van de beveiligingscamera eind januari vrij. Op internet was veel aandacht voor de zaak, wat er toe leidde dat enkele van de daders binnen een dag werden aangehouden.

Op verschillende websites werden de volledige namen van de daders uit Turnhout geplaatst. Ook verschenen portretfoto’s van de jongens op diverse websites. De advocaat van de verdachten beklaagde zich over de privacy van zijn cliënten.

In beroep

De advocaat van een van de verdachten liet dinsdag weten dat de vijf jongeren uit België in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer in Turnhout om te worden uitgeleverd aan Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.