Ajaxhooligan krijgt 16 jaar voor dodelijke schietpartij

22 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Ajaxhooligan Rick H. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar wegens doodslag. H. beschoot op 29 oktober 2011 Bilal Oulad L’Haj van dichtbij door het raampje van een auto in de Albert Cuypstraat in Amsterdam.

Toen de drie anderen inzittenden na de schietpartij wegreden, schoot H. zijn pistool leeg op de auto.

Daarbij werd onder meer de achterruit verbrijzeld, maar de drie inzittenden werden niet geraakt.

‘Onbeduidend geschil’

Het Openbaar Ministerie houdt de 29-jarige voetbalsupporter ook verantwoordelijk voor poging tot doodslag op de drie anderen die met het slachtoffer in de auto zaten en voor het in bezit hebben van een vuurwapen.
Justitie had 18 jaar tegen H. geëist. De officier zei twee weken geleden tijdens het proces tegen H. dat Oulad L’Haj voor een ‘onbeduidend geschil’ het leven heeft moeten laten.

Paniek

H. heeft verklaard dat hij in paniek heeft gehandeld. Hij dacht namelijk dat het slachtoffer, dat op de bijrijdersstoel zat, een pistool tussen zijn benen had.

‘Toen ben ik in het wilde weg gaan schieten,’ zegt H. De auto was kort voor de schietpartij gestopt, vermoedelijk omdat H. en een paar vrienden de weg blokkeerden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.