Agressieve man steekt conducteur neer op Schiphol

22 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Een agressieve man is gearresteerd door de Koninklijke Marechaussee nadat hij vrijdag een conducteur van de NS had neergestoken met een mes. De man mishandelde en bedreigde daarnaast verschillende andere conducteurs.

Dat meldt AT5 vrijdag.

Assistentie

De 36-jarige man schopte tijdens de treinreis van Amsterdam naar Schiphol verschillende conducteurs.

Het treinpersoneel vroeg de marechaussee om assistentie op het moment dat de trein aankwam op het station onder de luchthaven. Medewerkers van de luchthavenpolitie troffen de man aan met het mes in zijn hand.

Gepast geweld

De man verzette zich hevig toen de marechaussee hem probeerde in te rekenen.

Tijdens de arrestatie werd daarom ‘gepast geweld’ gebruikt om de man onder controle te krijgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.