nederland

Zus Willem Holleeder treft schikking met justitie

30 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Sonja Holleeder, een zus van Willem Holleeder, heeft een schikking getroffen met justitie in het onderzoek naar het losgeld dat is betaald bij de ontvoering van Freddy Heineken in 1983.

Dat heeft haar advocaat Willem Jebbink woensdag bekendgemaakt.

Sonja Holleeder is niet alleen de zus van Willem Holleeder, maar ook de weduwe van Cor van Hout, een van de andere ontvoerders. Van Hout werd in 2003 geliquideerd.

Uitspraak

Jebbink zegt dat zijn cliënt werd ‘opgezadeld met het afwikkelen van zijn erfenis’. Over de hoogte van het schikkingsbedrag wil de strafrechtadvocaat geen uitspraak doen.

Vanwege de schikking is strafvervolging van Sonja Holleeder van de baan. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat Holleeder heeft geschikt.

‘Voor 1,1 miljoen euro. Daarvan is 1 miljoen euro ontneming van crimineel vermogen en  de rest een boete. Het bedrag is inmiddels betaald.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.