nederland

Prins Constantijn verhuist niet naar Nederland

30 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Prins Constantijn en prinses Laurentien blijven ook na de troonwisseling wonen en werken in Brussel. Zij zullen het nieuwe koningspaar Willem-Alexander en Máxima eventueel ondersteuning bieden ‘binnen de mogelijkheden die hun professionele werkzaamheden bieden’.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag laten weten. Van minder werken of verhuizen naar Nederland is geen sprake.

Inkomen

Prins Constantijn heeft eerder al aangegeven dat het niet zo eenvoudig is om de ondersteunende rol over te nemen die zijn tante en oom prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven nu vervullen voor koningin Beatrix.

De prins moet namelijk gewoon zorgen voor zijn eigen inkomen. Hij krijgt, net als Margriet en Pieter, geen inkomen van de staat. Prins Constantijn werkt in Brussel voor eurocommissaris Neelie Kroes (VVD, Digitale Agenda).

Helpen

Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn niet de enigen die Willem-Alexander en Máxima kunnen helpen. ‘Alle leden van het Koninklijk Huis zullen – binnen hun mogelijkheden – op verzoek van de Koning hem ondersteunen als hoofd van het Koninklijk Huis,’ meldt de RVD.

Dat betekent dat ook de toekomstige prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven taken op zich kunnen nemen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.