nederland

Ouders gepeste Tim Ribberink tonen afscheidsbrief

25 januari 2013Leestijd: 2 minuten

De ouders van Tim Ribberink, die vorig jaar zelfmoord pleegde, hebben de ‘afscheidsbrief’ van hun zoon, waarin hij schrijft dat hij jarenlang is gepest, openbaar gemaakt. Zij reageren daarmee op de VARA-documentaire waarin wordt beweerd dat de brief niet bestaat.

De ouders van de twintigjarige Tim stuurde een kopie van Tims tekst naar NRC Handelsblad. Theo Scholte Lubberink, de oom van Tim, zegt dat de ouders woedend zijn over de ontstane ophef.

‘Triest dat het zover moet komen, maar als dit een eind kan maken aan de geruchten, dan moet het maar,’ zegt Scholte Lubberink.

Tekst

Er ontstond donderdag ophef nadat de VARA-website joop.nl een bericht over de documentaire van Bert Molenaar publiceerde. Molenaar betwijfelt of de afscheidsbrief wel heeft bestaan. Er zou alleen een tekst zijn gevonden op de iPhone van de jongeman.

‘Misschien is er wel geen sms. Ik sluit niks uit. Een kind is dood en dat is niet te verdragen,’ zegt Molenaar tegen de krant. ‘Met zo’n brief is dan alles opgelost. Dan heb je een externe vijand: het pesten.’

Rouwadvertentie

De familie zegt dat er geen sprake is van een brief in de klassieke zin, maar een notitie op de iPhone. Deze liet hij zonder vergrendeling naast zich achter. De ouders besloten de tekst af te drukken in de rouwadvertentie.

‘Dat Molenaar insinueert dat ouders van de dood van hun kind een stunt proberen te maken, is het allerergste wat hij kan zeggen,’ zegt Scholte Lubberink.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.