nederland

Ontsnapte tbs’er stak zus dood met ijspriem

04 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De ontsnapte tbs-patiënt die vrijdag na een overval op een juwelier in Rotterdam werd opgepakt, was veroordeeld voor moord. De 34-jarige Ahmed K. stak in 2007 zijn zus dood met een ijspriem.

Dat meldt RTL Nieuws.

Naast zijn zus probeerde hij ook haar anderhalf jaar oude zoontje te vermoorden, maar dat mislukte. In 2004 stak K. zijn vader in psychotische toestand neer.

Ontoerekeningsvatbaar

De man werd volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs. K. werd opgenomen in de psychiatrische inrichting De Kijvelanden in Poortugaal waaruit hij donderdag wist te ontsnappen tijdens begeleid verlof.

Hoewel justitie wist dat donderdagavond een schizofrene moordenaar op vrije voeten was gekomen, wilde zij geen informatie geven over de identiteit van de man.

Arrestatie

Vrijdag werd K. gearresteerd nadat hij een juwelier op de Rotterdamse Oude-Binnenweg probeerde te overvallen.

Agenten konden de man overmeesteren omdat de eigenaar hem had vastgezet in de luchtsluis bij de ingang.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.