nederland

Omstanders in Zaandam helpen vuurwerkslachtoffer niet

01 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Een twaalfjarige jongen uit Zaandam is vlak na middernacht gewond geraakt door rondvliegend vuurwerk. De politie vroeg omstanders water te gaan halen om de brandwond te koelen, maar daar gaf niemand gehoor aan

‘Ze waren meer bezig met kijken,’ zegt de politie dinsdag.

Geen gehoor

In plaats van te helpen, werd tijdens het verzorgen van de jongen vlakbij nog meer vuurwerk afgestoken. Daardoor had een van de agenten tijdelijk geen gehoor meer. De ambulance voor de jongen was op dat moment onderweg.

De jaarwisseling is zoals altijd uiterst onrustig verlopen. In de vier grote steden zijn veel arrestaties verricht vanwege inbraken en vechtpartijen. Ook vielen er gewonden door vuurwerk.

In Amsterdam moest de politie 270 keer uitrukken en ambulances 190 keer. Een persoon moest naar het ziekenhuis nadat een vuurwerkbom ontplofte in een woning. In de stad zijn 180 aanhoudingen verricht en gingen 118 containers in vlammen op.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.