nederland

Moszkowicz: klachten Estelle Cruijff absolute onzin

09 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De aantijgingen van Estelle Cruijff tegen Bram Moszkowicz zijn volgens de advocaat ‘absolute onzin’. Het initiatief voor de klacht komt volgens hem niet van Cruijff maar van haar nieuwe advocaat Nico Meijering. ‘Een verklaard vijand van mij.’

Dat zegt Moszkowicz woensdag tegen De Telegraaf.

De advocaat zegt dat hij Cruijff, vriendin van kickbokser Badr Hari, al voor hun breuk in december ‘een gemodereerde rekening’ heeft gestuurd. ‘Die heeft ze per omgaande en via de bank aan mij betaald. Ik heb geen klacht gehoord,’ zegt de bekende strafpleiter.

Hotel

Meijering heeft een klacht ingediend bij deken Germ Kemper van de orde van advocaten. Moszkowicz zou ‘excessief hoge kosten’ hebben gedeclareerd. Moszkowicz en Cruijff spraken altijd af in het Amstel Hotel en daarvoor zou de advocaat 1.500 euro aan reiskosten hebben gedeclareerd.

Volgens Moszkowicz spraken de twee af in het hotel omdat Cruijff niet bij een advocaat wilde worden gezien. ‘Toen heb ik het Amstel Hotel voorgesteld.’ Van de hoge reiskostenvergoeding zou niets kloppen.

Klacht

‘Ik heb inmiddels contact gehad met deken Germ Kemper van de orde van advocaten. Die heeft gezegd dat ik me bij hem moet verdedigen en niet in de publiciteit.’ Kemper bevestigt het contact. De deken moet nog beslissen of de klacht wordt ingediend bij de Raad van Discipline.

De Raad oordeelde in oktober al dat Moszkowicz uit zijn ambt moet worden gezet vanwege de aanhoudende klachten tegen hem. Moszkowicz gaat tegen de uitspraak in beroep.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.