nederland

Minder treinen en langere reistijd vanwege sneeuw

14 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Vanwege de verwachte sneeuw op dinsdag passen NS en ProRail de dienstregeling aan. Tijdens deze aangepaste dienstregeling rijden er op veel trajecten minder Sprinters en Intercity’s.

‘Hierdoor ontstaat er minder filevorming op het spoor en wordt de kans kleiner dat het treinverkeer vastloopt,’ meldt NS maandag in een verklaring.

Drukkere treinen

‘Het kan drukker worden in de treinen en uw reis kan langer duren,’ waarschuwt organisatie. ‘Reizigers voor NS Hispeed-treinen adviseren we indien nodig eerder op reis te gaan, en meer tijd in te plannen voor eventuele overstappen.’

NS en ProRail passen de dienstregeling aan om de treindienst ‘beheersbaar’ te houden. Het KNMI verwacht dinsdag ongeveer 5 centimeter sneeuw.

NS Hispeed, Arriva, Connexxion, Breng, Veolia en Syntus rijden volgens de normale dienstregeling. Fyra is toeslagvrij op het traject Amsterdam-Schiphol-Rotterdam-Breda v.v.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.