nederland

Groepsmishandeling Eindhoven: vijf verdachten vrij

25 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Vijf mannen die worden verdacht van medeplichtigheid aan de zware mishandeling van een 22-jarige jongeman in Eindhoven, zijn op voorwaarden vrijgelaten.

Dit heeft de Belgische onderzoeksrechtervrijdag bekendgemaakt.

De vijf in België woonachtige jongens moeten wel beschikbaar blijven voor de politie. Het uitleveringsverzoek van Nederland wordt verder in behandeling genomen.

Poging tot doodslag

Een zeventienjarige jongen uit Vosselaar die heeft bekend te hebben meegedaan aan de mishandeling wordt beschuldigd van poging tot doodslag, aldus zijn advocaat. De jongen blijft nog zeker veertien dagen vastzitten.

De schoppartij had plaats op 4 januari, maar de zaak kwam pas aan het rollen toen de beelden deze week op tv werden getoond.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om drie minderjarige jongens met de Nederlandse nationaliteit en vier jongens met de Belgische nationaliteit. Wat de nationaliteit van de achtste verdachte is, wil het OM niet zeggen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.