nederland

Drie verdachten in zaak-grensrechter langer vast

17 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Drie minderjarige spelers van voetbalclub Nieuw Sloten blijven vastzitten vanwege mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad heeft hun voorarrest met 30 dagen verlengd.

Er zijn op dit moment nog voldoende verdenkingen tegen het drietal en het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang, oordeelt de raadkamer.

Rapport

Volgende week bekijkt de rechter of het voorarrest van vier andere verdachten wordt verlengd. Het Openbaar Ministerie wil dat deze verdachten ook langer vastzitten. Eén van de acht verdachten werd eind vorig jaar al vrijgelaten.

Nog niet alle getuigen in de zaak van Nieuwenhuizen zijn al gehoord. Ook het sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut is nog niet afgerond. Uit het voorlopige rapport zou blijken dat de 41-jarige Nieuwenhuizen is overleden na een trap tegen zijn hoofd.

In maart heeft een eerste voorbereidende zitting plaats. De rechtbank in Lelystad behandelt de zaak inhoudelijk op 30 mei.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.