nederland

Alexander Pechtold nieuwe burgemeester van Utrecht?

19 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Aangezien de kans klein wordt geacht dat de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) een tweede termijn als burgervader zal ambiëren, wordt gespeculeerd over zijn opvolging. Volgens bronnen is er een lobby opgang gekomen om D66-leider Alexander Pechtold naar de Domstad te krijgen.

Dat schrijft de Utrechtse Internet Courant zaterdag.

Ervaring

Pechtold, D66-fractieleider in Den Haag, heeft ervaring als burgemeester van Wageningen en als wethouder in Leiden. Zoals de kaarten nu liggen, zou D66 de burgermeester in Utrecht mogen levern. De partij is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 de derde partij in de stad geworden.

Pechtold zou het vaakst worden genoemd, maar ook andere namen doen de ronde, zoals die van de Amstelveense VVD-burgemeester Jan van Zanen.

De kans dat Wolfsen werkelijk kiest voor een tweede termijn, lijkt uitgesloten. De afgelopen jaren is de PvdA’er op veel terreinen onder vuur komen te liggen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.