nederland

Weerdeskundigen verwachten regenachtig Oud en Nieuw

30 december 2012Leestijd: 1 minuut

Voor vuurwerkliefhebbers wordt het dankzij het weer lastig om vuurwerk goed te kunnen afschieten. Na twee regenachtige kerstdagen verwachten weerdeskundigen ook voor Oud en Nieuw op veel plaatsen regen.

Op oudejaarsdag is het overdag bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog, voorspelt weerinstituut KNMI. ’s Avonds gaat het vanuit het westen enige tijd regenen.

Wind

Het is niet exact te voorspellen wat voor weer het is rond middernacht, maar de vooruitzichten zijn ongunstig. Veel weerbureaus gaan ervan uit dat het zal regenen en dat er aardig wat wind kan staan.

Weerplaza verwacht een regengebied rond middernacht boven een groot deel van Nederland. Op enkele plaatsen kan het droog blijven, vooral in de zuidelijke helft van Limburg en in het noordwesten van het land.

Zacht

In een groot deel van Nederland begint het nieuwe jaar met regen en veel wind. De temperatuur is met 7 tot 8 graden wel zacht. Weeronline verwacht een ‘onstuimige jaarwisseling’ met veel lichte regen en een stevige wind.

Degenen die vuurwerk willen afsteken, moet voorzichtig zijn als het waait. Doordat de wind vlagerig zal zijn, kan vuurwerk onbedoeld van richting veranderen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.