nederland

Waar koopt u voor Oud & Nieuw de lekkerste oliebollen?

28 december 2012Leestijd: 1 minuut

Door heel Nederland staan ze er weer: de oliebollenkramen. Maar waar zijn de lekkerste oliebollen te koop? En welke kramen moet u mijden?

Volgens het jaarlijkse onderzoek van het Algemeen Dagblad bakt Bakkerij Olink uit Maarssen de beste oliebollen. ‘Superlatieven schieten te kort,’ aldus het twaalfkoppige testpanel. ‘Een oliebol waar je van blijft eten.’

Oud Hollandsche Gebakkraam

Ook Richard Vissers Gebakkraam (Rotterdam), Hollandse Gebakkraam Dennis Smit (Ouderkerk a/d Amstel), Echte Bakker Vliegendehond (Wolvega), Gebackerij van Dongen (Made) en Oud Hollandsche Gebakkraam Veldmeijer (Hendrik-Ido-Ambacht) gooien hoge ogen.

Volgens de krant zijn de slechtste oliebollen te koop bij de Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker (Haarlem), Van Dam’s Oliebollenbakkerij (Castricum), Hollandse Gebakkraam (Oost-Sousburg), Ambachtelijke Lekkernijen De Poorter (Groningen), Gebakkraam (Leeuwarden) en Hollandse Gebakkraam Venekamp (Hoogezand-Sappemeer).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.