nederland

Twee doden schietpartij Amsterdam; agenten beschoten

30 december 2012Leestijd: 1 minuut

In de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is zaterdagavond op verschillende plekken geschoten. Een man was op slag dood en het andere slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook twee motoragenten zijn beschoten.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De twee agenten werden beschoten door de verdachten die op de vlucht waren na de schietpartijen in de stad. Er wordt nog naar de verdachten gezocht.

Wapens

Waar het lichaam van de doodgeschoten man is gevonden, wil de politie niet bekendmaken. De gewonde man die werd gevonden in de Van Bossestraat was naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij enkele uren later.

Wijkagent Andrea Prins meldde via Twitter dat verdachten schoten met automatische wapens vanuit een zilvergrijze Audi A4. De motoragenten zijn meteen gaan liggen toen op hen werd geschoten en zij zijn niet geraakt. Op verschillende plekken zijn hulzen gevonden.

Identiteit

De slachtoffers zaten in een zwarte Range Rover met een Frans kenteken. De voorruit van de auto is doorzeefd met kogels. Over de identiteit van de verdachten en het slachtoffer doet de politie voorlopig nog geen uitspraak.

Vorige week raakten twee mensen zwaargewond bij een schietpartij in Amsterdam-Osdorp.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.