nederland

Pesters van meisje dat zelfmoord pleegde, niet vervolgd

18 december 2012Leestijd: 1 minuut

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar leerlingen die de 15-jarige Fleur zouden hebben gepest. Het meisje uit Staphorst sprong vorige week voor de trein omdat ze de pesterijen op haar school in Meppel niet langer zou hebben kunnen verdragen.

Dat schrijft het AD.

Namen pesters

Fleur zat in de examenklas van vmbo Groen. Op de basisschool was zij al hevig gepest en ook op de middelbare school ging dat door.

Zij had de namen van haar pesters genoteerd in een schriftje. Ook schreef zij erin hoe zij dat deden.

Strafbaar feit

Een woordvoerder van Justitie constateert dat er geen strafbaar feit is gepleegd. ‘Bij een zelfdoding is justitie geen partij. Zo’n briefje of schriftje is voor ons geen aanleiding stappen te ondernemen,’ aldus de woordvoerder. Het zou anders zijn als er aangifte zou worden gedaan, maar dat ligt niet voor de hand.

Haar school, AOC Terra, laat een intern onderzoek uitvoeren door externe deskundigen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.