nederland

Lichamen gezonken Baltic Ace nog altijd zoek

19 december 2012Leestijd: 1 minuut

Duikers van de Koninklijke Marine hebben woensdag nog geen lichamen gevonden aan boord van het gezonken vrachtschip Baltic Ace.

Dat meldt het ministerie van Defensie.
Woensdag daalden gespecialiseerde marineduikers af naar de brug van het schip en een onderwaterrobot zocht de omgeving van het schip af. Het leverde geen resultaat op.

Stroming

De Baltic Ace zonk vorige week na een aanvaring op de Noordzee en ligt sindsdien op 40 meter diepte, circa 65 kilometer van de Zeeuwse kust. Het scheepsongeluk heeft aan elf mensen het leven gekost. Vijf lichamen werden snel gevonden, naar zes stoffelijke overschotten is de marine op zoek.

Donderdagmorgen wordt gekeken of verder kan worden gezocht. Of dat doorgaat is afhankelijk van het weer, golfhoogte en stroming.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.