nederland

Designer legt beslag op Nederlands jacht Steve Jobs

21 december 2012Leestijd: 1 minuut

De Franse designer Philippe Starck heeft beslag laten leggen op een luxueus jacht dat hij ontwierp voor wijlen Steve Jobs, de wijlen topman van Apple.

De Nederlandse advocaat Roelant Klaassen, die namens Starck optreedt, spreekt vrijdag van een ‘verschil van mening over de prijsafspraak’.

Deurwaarder

De ervan van de Apple-baas zouden nog een rekening hebben openstaan van 3 miljoen euro bij de Franse ontwerper.
Het jacht is gebouwd door Koninklijke De Vries in Aalsmeer en ligt in de haven in Amsterdam. Op last van de deurwaarder mag de boot niet uitvaren.

 

Venus

Jobs en zijn gezin wilden met Venus, zoals het schip heet, de wereld over varen, maar de computergoeroe maakte de oplevering niet meer mee. Hij overleed op 5 oktober 2011.
De erven hebben een Nederlandse advocaat in de arm genomen, die de tegenpartij heeft laten weten dat wordt gewerkt aan een oplossing.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.